• Snelle levering
 • Zicht termijn van 14 dagen
 • Gratis verzending vanaf €75
 • Veilig online betalen
 • Scherpe prijzen
 • Hulp nodig? 024-8480257

Opvouwbare rolstoel

Opvouwbare rolstoel. In deze categorie vindt u al onze opvouwbare rolstoelen. Er bestaan rolstoelen met een inklapbare rugleuning en rolstoelen met afneembare wielen. Overigens zijn de meeste opvouwbare rolstoelen inklapbaar, maar sommige zijn zelf volledig te demonteren. U vindt de volledig demonteerbare lichtgewicht rolstoel hier. Onze rolstoelen zijn vaak in verschillende breedtes leverbaar en sommige in verschillende kleuren. Onze rolstoelen worden allemaal gratis verzonden en hebben standaard 2 jaar garantie. Misschien bent u toch op zoek naar een transportrolstoel? Ook deze hebben wij in ons assortiment.

Van hoog naar laag sorteren

 1. 1
 2. 2
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 1. 1
 2. 2
per pagina

Opvouwbare rolstoel nodig? Waar mag u dan aan denken?

Wanneer u een opvouwbare rolstoel wilt aanschaffen zijn er verschillende mogelijkheden waar u aan mag denken om de rolstoel te kiezen, welke nu juist het best bij uw situatie past. Hoe bepaalt u bijvoorbeeld de breedte van een rolstoel? Kiest u een gemakkelijk opvouwbare lichtgewicht rolstoel, omdat u deze vaak in de auto zult meenemen? Mag de rolstoel demontabel zijn of is een eenvoudig model met een aantrekkelijke prijs belangrijk? Het team van Zorg en Gemak probeert op deze pagina een duidelijk beeld te schetsen van waar u aan mag denken bij de aanschaf van een rolstoel

Een inklapbare rolstoel kopen?

De meeste rolstoelen zijn tegenwoordig opvouwbaar. Soms wordt dit inklapbaar genoemd. Het is belangrijk om voor u zelf de vraag te stellen of de rolstoel veel vervoerd zal gaan worden. Het is namelijk veel gemakkelijker een rolstoel te vervoeren wanneer deze inklapbaar is. U klapt de rolstoel dan eenvoudig bij elkaar door aan het zitvlak te trekken. De breedte bedraagt dan vaak nog maar 25cm. Sommige rolstoelen kun je nog kleiner maken door de rugleuning stangen dubbel te vouwen. Er zijn ook rolstoelen beschikbaar met een zogenaamde quick-release mogelijkheid, zoals bijvoorbeeld deze lichtgewicht rolstoel M5, van het merk Multi-Motion. Bij deze rolstoelen zijn de wielen demontabel door een knop in te drukken welke op de as van het achterwiel van de rolstoel zit. Hierdoor heeft u de mogelijkheid de rolstoelen erg klein en compact te vervoeren. Neem eens een kijkje bij ons assortiment opvouwbare rolstoelen.

Lichtgewicht rolstoel kopen?

Om de rolstoel gemakkelijk in de auto te tillen zou het prettig zijn wanneer deze licht van gewicht is. De meeste stalen rolstoelen, welke veelal goedkoper zijn dan aluminium modellen, wegen tussen de 17-21kg. De aluminium rolstoelen zijn echt lichtgewichten te noemen en deze wegen dan ook slechts tussen de 12 en 16kg. Er zijn ook modellen welke nog lichter zijn zoals bijvoorbeeld transport model Caremart Carrymate. De breedtemaat van de rolstoelen speelt uiteraard een grote rol in het totale gewicht van de rolstoel. Neem eens een kijkje in ons assortiment lichtgewicht rolstoelen.

Grote of kleine wielen?

De rolstoelen met grote achterwielen worden vaak zelfbewegers genoemd. Wanneer u in deze rolstoel zit kunt u de rolstoel dus zelf voort duwen door aan de hoepels te draaien. Dit zijn dan ook de meest verkocht rolstoelen. Echter bestaan er ook transport rolstoelen. Deze rolstoelen hebben een klein achterwiel en deze transport rolstoel is dan ook vaak lichter in gewicht. Het voordeel hiervan is dat je niet met de kleding of handen tussen de wielen kunt komen wat dus de veiligheid vergroot. Kijkt u eens naar ons assortiment transport rolstoelen.

 

Welke zitbreedte maat heeft u nodig?

Onze opvouwbare rolstoelen hebben verschillende zitbreedtes. De breedte van de rolstoel kunt u zelf eenvoudig meten. Wij helpen u hiermee graag verder, daar niet iedereen dezelfde zitbreedte heeft. U bepaald de zitbreedte van de rolstoel door zittend uw zitvlak te meten en dan in totaal 6cm erbij op te tellen; dat is maximaal 3 cm aan iedere zijde. Houd u ook rekening met de gewenste beweeglijkheid in de rolstoel. Zo zit de ene persoon liever wat steviger in de rolstoel en een ander juist weer wat losser.

Zitbreedte zitvlak

U wilt een van onze vriendelijke, professionele adviseurs spreken?

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze tekst neem dan eens contact op met onze professionele klantenservice. Wij kunnen u altijd een passend advies uitbrengen wat betreft de aanschaf van een rolstoel. Al onze rolstoelen worden gratis verzonden en wij rekenen dus geen verzendkosten. De duur van de garantie op al onze rolstoelen bedraagt 2 jaar.

 • Professionele klantenservice
 • Grote kennis en ervaring
 • Gratis verzending vanaf €75
 • Zicht termijn 14 dagen

Vragen? Bel 024-8480257