• Snelle levering
 • Zicht termijn van 14 dagen
 • Gratis verzending vanaf €75
 • Veilig online betalen
 • Scherpe prijzen
 • Hulp nodig? 024-8480257

Rolstoel

Een rolstoel kopen kunt u vrij eenvoudig online en hier bij Zorg en Gemak hebben wij rolstoelen in het assortiment die een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding hebben. Bij Zorg en Gemak kunt u nu al een splinternieuwe rolstoel kopen voor maar € 136,95. U heeft 2 jaar garantie op de aankoop van al onze rolstoelen. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten rolstoelen, van een mooie basis rolstoel die gemakkelijk opvouwbaar / opklapbaar is, tot een uitgebreide aluminium lichtgewicht rolstoel. Belangrijk is dat u de juiste rolstoel koopt die het best bij uw situatie past en daarom hebben wij bij elk model rolstoel een duidelijke omschrijving met specificaties van de rolstoel voor u aangemaakt. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op en bel naar 024-8480257. U mag ook via onze chatfunctie, welke rechtsonder in beeld zichtbaar is, een vraag stellen of een email bericht sturen naar info@zorgengemak.nl  Wij helpen u graag verder om een het model rolstoel aan te schaffen, die bij u het beste past want uw gemak is onze zorg!

 

Van hoog naar laag sorteren

 1. 1
 2. 2
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 1. 1
 2. 2
per pagina

Rolstoel kopen? Waar mag u op letten bij het uitzoeken van de juiste rolstoel

Het is belangrijk om een rolstoel te kiezen die goed bij u past en die u het beste comfort geeft. Daarom is het belangrijk dat u weet welke rolstoel het beste bij uw situatie past. Luistert u daarom goed naar uw lichaam en bepaal welke optie mogelijkheden u nodig heeft bij het uitzoeken van een rolstoel.  De rolstoelen van Zorg en Gemak zijn rolstoelen die uiterst geschikt zijn voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn of door mensen die structureel een extra hulpmiddel nodig hebben om beter mobiel te blijven. De rolstoelen die wij in ons assortiment aanbieden zijn rolstoelen met diverse aanpasbare mogelijkheden in zitdiepte en zithoogte en die ook verstelbare voetsteunen hebben. De meeste rolstoelen zijn leverbaar in verschillende zitbreedtes.

Wij helpen u graag om voor u de juiste rolstoel te vinden. Ontdek hier welke verschillende type rolstoelen wij aanbieden.

Waarom een lichtgewicht rolstoel kopen?

Onze lichtgewicht rolstoelen zijn zo licht omdat het aluminium rolstoelen zijn. Deze zijn uitstekend geschikt om mee te nemen in de auto. Onze modellen lichtgewicht rolstoelen met afneembare wielen en afneembare voetsteunen zijn hierdoor zeer klein op te vouwen wat het vervoer vergemakkelijkt. Onze lichtgewicht modellen zijn, zoals alle rolstoelen in ons assortiment, onderhoudsarm en veilig. Kortom, ideaal voor incidenteel of permanent gebruik.

Opvouwbare rolstoel kopen?

Onze opvouwbare rolstoelen zijn ook voorzien van anti-lek banden en de meeste hebben opklapbare armleuningen wat extra gemak en comfort met zich meebrengt. Wij hebben modellen met een inklapbare rugleuning en sommige zijn voorzien van afneembare wielen(quick release). De meeste modellen zijn in verschillende breedtes leverbaar.                                                                                                     

                                                                                                          Opvouwbare rolstoel                                         

 

Transport rolstoel kopen?

Een transportrolstoel  is ideaal voor transport omdat deze geen grote wielen heeft waardoor deze een stuk kleiner is dan een normale rolstoel. Transportrolstoelen zijn tevens lichter in gewicht en daardoor gemakkelijker te mee te nemen in de auto. Een transportrolstoel wordt ook vaak duwrolstoel genoemd en is eenvoudig opvouwbaar. De armsteunen zijn wegklapbaar om het instappen nog makkelijker te maken.

Rolstoel of duw/transportrolstoel. Wat is nu het verschil?

Wat is het verschil tussen een rolstoel en een duwrolstoel (ook wel transportrolstoel genoemd)? Wanneer u een rolstoel gaat kopen is het handig om eerst te bepalen welk type rolstoel u nodig heeft. Het grote verschil tussen deze rolstoelen is dat bij een duwrolstoel de gebruiker voort wordt geduwd. De duwrolstoel heeft kleine achterwielen. Bij een gewone rolstoel zijn de achterwielen groter en kan de gebruiker zelf voort duwen. Een duwrolstoel is vaak licht in gewicht, waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is in bijvoorbeeld de auto. De rolstoel met grotere achterwielen is door de gebruiker zelf voort te bewegen. Wij hebben een aantal modellen waarbij de achterwielen met een eenvoudig klik systeem (quick-release) afneembaar zijn, zoals bijvoorbeeld lichtgewicht rolstoel M5 van het merk Multi-Motion. Wat deze rolstoelen wel gemeen hebben is dat deze alle eenvoudig inklapbaar zijn. Alle rolstoelen worden geleverd inclusief 2 jaar garantie. 

 

Welke Zitbreedte heb ik nodig?

Voor het berekenen van de juiste breedte rolstoel moet men uitgaan van de breedte van de heupen maar ook de mate van de gewenste beweeglijkheid in de rolstoel. De ene persoon zit graag stevig in de stoel geklemd, waar de andere misschien liever wat bewegingsvrijheid heeft. Voor het bepalen van de ideale zitbreedte kunt u het beste gaan zitten. Meet u de breedte van uw billen/heupen op en reken voor beide kanten 2 cm erbij, neem vervolgens de breedtemaat welke hier het dichtste bij komt. Deze extra 4 cm zorgt ervoor dat u in de winter een dikke jas of een extra dekentje kwijt kunt. 

Bijna alle rolstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes, u kunt uw keuze hierin aangeven bij het bestellen in het optieveld op de rolstoel pagina. Dit hoeft niet heel nauwkeurig te kloppen. Houdt u er wel rekening mee dat u niet een te kleine maat neemt. Er is natuurlijk altijd een kleine kans dat er een rolstoel is met precies de breedte voor uw ideale maat. Kies de zitbreedte die het dichtste bij uw ideale maat zit.

Voorbeeld:
U gaat zitten zoals de afbeelding hieronder en u meet een zitbreedte van 46 cm. Tel hier dan 4 cm bij op: 46+4= 50 cm. De zitbreedte is dus 50 cm, bij veel rolstoelen kunt u kiezen tussen 45cm en 50cm. In dit geval komt u het dichste bij een zitbreedte van 50 cm. U kiest dan ook voor een rolstoel met zitbreedte 50 cm.

Zitbreedte zitvlak

Rolstoel XL en XXL

Bij Zorg en Gemak hebben wij XL en XXL rolstoelen in het assortiment voor mensen die zwaarder zijn en die dus sterkere rolstoelen nodig hebben wat extra stabiliteit biedt. Onze XL en XXL rolstoelen bieden deze extra sterkte, stabiliteit en al het comfort wat daarbij komt kijken. Klikt u hier om deze rolstoelen te bekijken. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe rolstoelen en wij helpen u graag bij het vinden van de rolstoel die bij uw situatie het beste past. Neemt u daarom contact met ons op wanneer u vragen heeft. 

Rolstoelkussen

Een rolstoelkussen geeft u extra comfort. Onze rolstoelkussen geeft u een extra 6cm zachte zitting wat zeer goed aanvoelt en zeker bij een langere zit. Wanneer u wat langer gaat zitten in uw rolstoel tijdens een uitje is het raadzaam om een lekker zittend rolstoelkussen aan te schaffen. 

Veilig bestellen bij Zorg en Gemak

Zorg en Gemak is aangesloten bij het webshopkeurmerk, hierdoor weet u dat u bij ons veilig kunt shoppen. De betalingen zijn veilig en uw bestellingen komen gegarandeerd bij u aan. U heeft altijd een zichttermijn van 14 dagen en op al onze producten zit uiteraard garantie.

Adviseur spreken?

Heeft u een vraag betreffende een rolstoel of heeft u een andere vraag? Wij staan graag voor u klaar om u verder te helpen. Neem contact op met een van onze vriendelijke, professionele adviseurs. Uw Gemak is onze Zorg!

 

 • Professionele klantenservice
 • Grote kennis en ervaring
 • Gratis verzending vanaf €75
 • Zicht termijn 14 dagen

Vragen? Bel 024-8480257