• Snelle levering
  • 14 dagen retourneren
  • Gratis verzending vanaf €49,95
  • Veilig online betalen
  • Scherpe prijzen
  • Hulp nodig? 0485-800814

Opvouwbare rolstoel

Uw opvouwbare rolstoel/ inklapbare rolstoel snel in huis met Zorg en Gemak!? En dat scheelt direct in de ruimte! Want waar een goedkope rolstoel nogal wat in beslag neemt in uw gang of woonkamer, zal de opvouwbare rolstoel dit niet doen. Zo ook niet in uw auto. Al onze opvouwbare rolstoelen zijn uitgerust met een eenvoudige mechaniek waarmee ze in slechts enkele snelle handelingen op te vouwen zijn tot een compact pakket dat indien nodig ook zelfstandig blijft staan. En wilt u een nog kleiner pakket van uw rolstoel maken? Dan demonteert u de wielen, de voetsteunen en klapt u de rugleuning van uw rolstoel in. Kleiner kan bijna niet!

U vindt meer informatie over al onze opvouwbare rolstoelen hier.

Van hoog naar laag sorteren

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

per pagina

Opvouwbare rolstoel

Bent u op zoek naar een betaalbare, kwalitatief goede en dus betrouwbare opvouwbare rolstoel? Dan bent u bij Zorg en Gemak op de juiste plek aanbeland. De opvouwbare rolstoel, ook wel de inklapbare rolstoel genoemd, neemt nauwelijks ruimte in en is daardoor bijvoorbeeld heel erg makkelijk te vervoeren. En qua comfort en gebruiksgemak doet hij niks onder voor een gewoon model.

Een inklapbare rolstoel is bijvoorbeeld ideaal als u vaak op pad gaat of veel gebruikmaakt van de auto. Dankzij de eenvoudige mechaniek zijn ze met enkele snelle handelingen op te vouwen en zeer compact te maken. Het opgevouwen pakket kunt u vervolgens moeiteloos kwijt in de auto, zonder dat u al te veel ruimte kwijt bent. Vaak neemt een ingeklapte stoel niet meer dan 25 centimeter in beslag.

De beste opvouwbare rolstoel kopen

Alle opvouwbare of inklapbare rolstoelen zijn buitengewoon eenvoudig in gebruik en nemen weinig ruimte in. Wanneer u een exemplaar wilt gaan kopen, is het echter verstandig om te kijken of ook de wielen af te nemen zijn (quick release), en of de voetsteunen gedemonteerd kunnen worden. Uiteraard moet ook de rugleuning inklapbaar zijn. Erg handig, want zo weet u zeker dat u een klein exemplaar in huis haalt.

Wat de beste opvouwbare rolstoel is in uw situatie, hangt natuurlijk ook nauw samen met uw eigen eisen. Zo is de ideale breedte voor ieder persoon anders. Stelregel hierbij is dat de breedte van uw billen/heupen plus 4 tot 6 centimeter (2 à 3 centimeter ruimte aan beide zijden) in de regel volstaat. Daarnaast speelt natuurlijk ook de prijs een belangrijke rol. Onze gespecialiseerde adviseurs staan u graag bij met advies bij het kopen van de beste inklapbare rolstoel voor uw situatie.

Een lichtgewicht inklapbare rolstoel kopen

Als u een opvouwbare rolstoel zoekt, doet u dat waarschijnlijk omdat u veel op pad gaat. In dat geval is het eigenlijk vanzelfsprekend dat het model niet al te zwaar moet zijn. Want alhoewel een inklapbare rolstoel veel ruimte bespaart, blijft het gewicht in principe gelijk. Een lichtgewicht inklapbare rolstoel biedt dan uitkomst. U combineert het beste van twee werelden.

De meeste stalen rolstoelen, die weliswaar goedkoper zijn dan aluminium modellen, wegen tussen de 17 en de 21 kilo. Dat is gemiddeld al gauw 5 tot 7 kilo zwaarder dan een aluminium variant. Helemaal lichtgewicht én trendy is de Caremart Carrymate, die met 7 kilo tot de absolute uitblinkers behoort. De Carrymate is dus niet alleen eenvoudig klein te maken, maar ook nog eens gemakkelijk op te tillen.

Advies bij het kopen van een opvouwbare rolstoel

Het vinden en kopen van de perfecte opvouwbare rolstoel – lichtgewicht of niet – kan heel wat voeten in de aarde hebben. Er zijn zoveel opties en mogelijkheden, dat u soms misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Om die reden kunt u bij Zorg en Gemak altijd terugvallen op een van de vriendelijke, professionele adviseurs. Zij hebben jarenlange ervaring in de zorgsector en staan u bij met gespecialiseerd advies.

Wanneer u een exemplaar heeft gevonden dat aansluit op uw eisen en wensen, wordt de inklapbare rolstoel kosteloos verzonden. We rekenen dus geen verzendkosten. En mocht er iets mis zijn of iets kapotgaan, dan kunt u altijd terugvallen op de garantie. Na aanschaf heeft u namelijk 2 jaar lang garantie, ongeacht het type opvouwbare rolstoel dat u koopt. Voor meer informatie hierover, of voor andere vragen, kunt u altijd even bellen naar 024-844 09 78. Mailen kan natuurlijk ook: info@zorgengemak.nl.

  • Professionele klantenservice
  • Grote kennis en ervaring
  • Gratis verzending vanaf €49,95
  • 14 dagen retourneren

Vragen? Bel 0485-800814