• Snelle levering
  • 14 dagen retourneren
  • Gratis verzending vanaf €49,95
  • Veilig online betalen
  • Scherpe prijzen
  • Hulp nodig? 0485-800814

Rolstoel

Een rolstoel kopen kan tegenwoordig vrij eenvoudig online. Maar waar begint u in uw zoektocht naar een goedkope rolstoel die wél van de juiste kwaliteit is én voldoet aan uw wensen? Voor uw model lichtgewicht rolstoel, inklapbare rolstoel/ opvouwbare rolstoel, transportrolstoel, kinderrolstoel, rolstoel accessoires  of een rolstoelkussen staat Zorg en Gemak u graag bij met jarenlange kennis vanuit de zorgsector. U kunt bij ons al een kwalitatief uitstekende rolstoel kopen vanaf 136,95. Ons assortiment bestaat uit de meest exclusieve modellen met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding en zijn allen voorzien van een CE Keurmerk. U vindt gemakkelijk uw rolstoel door te klikken op de desbetreffende bovenstaande categorie. Onze rolstoelen en rolstoelaccessoires staan allen individueel afgebeeld met de daarbij behorende specificaties. Heeft u vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op! Want uw gemak is onze Zorg!

Zoekt u meer informatie om een rolstoel te kopen? Kijk dan op onze keuzepagina. 

Van hoog naar laag sorteren

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

per pagina

Rolstoel kopen

Een rolstoel kopen hoeft allang niet meer in de winkel, maar kan tegenwoordig ook eenvoudig online. De vraag is echter: waar begint u in uw zoektocht naar een goedkope rolstoel, die toch aan uw kwaliteitseisen en wensen voldoet? Bij Zorg en Gemak bent u aan het juiste adres voor ieder type model: lichtgewicht, inklapbaar, opvouwbaar, voor transport, een aluminium rolstoel en uiteraard alle benodigde accessoires.

Daarnaast kunt u van ons een gedegen en betrouwbaar advies verwachten. Zorg en Gemak beschikt over jarenlange ervaring en kennis vanuit de zorgsector en weet dus precies waar uw perfecte rolstoel aan moet voldoen. Uiteraard zijn alle rolstoelen voorzien van het CE-keurmerk, zodat u zeker weet dat u kwaliteit in huis haalt. U heeft al een uitstekende rolstoel vanaf 119,95.

Een lichtgewicht rolstoel kopen

De lichtgewicht rolstoel is een van de populairste producten binnen ons assortiment. Dit type is eenvoudig mee te nemen, bijvoorbeeld als u met de auto eropuit gaat. Omdat ze van aluminium zijn gemaakt, zijn ze licht en dus eenvoudig op te tillen. De afneembare wielen en voetsteunen zorgen er daarnaast voor dat ze opgevouwen kunnen worden. De rolstoel neemt daardoor weinig ruimte in.

Een favoriet is de MultiMotion M5, die beschikt over afneembare wielen (quick release), afneembare voetsteunen en heel eenvoudig inklapbaar is. Voordeel van de M5 is bovendien dat ook de rugleuning in te klappen is. Hierdoor is hij nog kleiner te maken en dus nog eenvoudiger mee te nemen. Voor dit model geldt, net als voor alle andere modellen, dat hij onderhoudsarm en uiteraard volledig veilig is.

Goedkoop online een rolstoel kopen

U kunt bij Zorg en Gemak al tegen een zeer scherpe prijs een rolstoel kopen. Het is echter wel van belang dat u een model kiest dat goed bij u past en die u het beste comfort geeft. Luister daarom goed naar uw lichaam en bepaal welke opties u noodzakelijk vindt. Denk daarbij aan aanpasbare mogelijkheden in zitdiepte en zithoogte, verstelbare voetsteunen, gewicht, opklapbaarheid et cetera.

Ook de zitbreedte is uiteraard van groot belang. Hierbij moet u uitgaan van de breedte van uw heupen, al kunnen voorkeuren verschillen. De ene persoon zit bijvoorbeeld graag iets steviger in de stoel geklemd, terwijl een ander juist graag wat meer bewegingsvrijheid heeft. Het beste kunt u de breedte van uw billen/heupen opmeten en daar aan beide kanten 2 à 3 centimeter bij optellen. Zo weet u zeker dat u genoeg ruimte heeft.

Wat is de beste opvouwbare rolstoel?

Naast de lichtgewicht rolstoel, komen veel klanten ook bij ons om een opvouwbare rolstoel te kopen. Deze twee verschillende types lijken op elkaar, behoudens het feit dat de opvouwbare variant niet per se heel erg licht hoeft te zijn. Belangrijkste als u een opvouwbare rolstoel gaat kopen, is dat u erop let dat ze voorzien zijn van anti-lekbanden, en dat de armleuning en de rugleuning inklapbaar is.

De MultiMotion M1 plus voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan een kwalitatief goede, eenvoudig mee te nemen opvouwbare rolstoel. Verschil tussen de ‘plus’ en de normale M1, is dat laatstgenoemde niet beschikt over afneembare quick release-wielen. Ook zijn de handvatten bij de M1 niet in hoogte verstelbaar. Dat zijn dus zaken waar u even goed op moet letten.

MultiMotion M1 plus uit elkaarTransport rolstoel kopen?

Een transportrolstoel  is ideaal voor transport omdat deze geen grote wielen heeft waardoor deze een stuk kleiner is dan een normale rolstoel. Transportrolstoelen zijn tevens lichter in gewicht en daardoor gemakkelijker te mee te nemen in de auto. Een transportrolstoel wordt ook vaak duwrolstoel genoemd en is eenvoudig opvouwbaar. De armsteunen zijn wegklapbaar om het instappen nog makkelijker te maken.

Rolstoel of duw/transportrolstoel. Wat is nu het verschil?

Wat is het verschil tussen een rolstoel en een duwrolstoel (ook wel transportrolstoel genoemd)? Wanneer u een rolstoel gaat kopen is het handig om eerst te bepalen welk type rolstoel u nodig heeft. Het grote verschil tussen deze rolstoelen is dat bij een duwrolstoel de gebruiker voort wordt geduwd. De duwrolstoel heeft kleine achterwielen. Bij een gewone rolstoel zijn de achterwielen groter en kan de gebruiker zelf voort duwen. Een duwrolstoel is vaak licht in gewicht, waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is in bijvoorbeeld de auto. De rolstoel met grotere achterwielen is door de gebruiker zelf voort te bewegen. Wij hebben een aantal modellen waarbij de achterwielen met een eenvoudig klik systeem (quick-release) afneembaar zijn, zoals bijvoorbeeld lichtgewicht rolstoel M5 van het merk Multi-Motion. Wat deze rolstoelen wel gemeen hebben is dat deze alle eenvoudig inklapbaar zijn. Alle rolstoelen worden geleverd inclusief 2 jaar garantie. 

Welke Zitbreedte heb ik nodig?

Voor het berekenen van de juiste breedte rolstoel moet men uitgaan van de breedte van de heupen maar ook de mate van de gewenste beweeglijkheid in de rolstoel. De ene persoon zit graag stevig in de stoel geklemd, waar de andere misschien liever wat bewegingsvrijheid heeft. Voor het bepalen van de ideale zitbreedte kunt u het beste gaan zitten. Meet u de breedte van uw billen/heupen op en reken voor beide kanten 2 cm erbij, neem vervolgens de breedtemaat welke hier het dichtste bij komt. Deze extra 4 cm zorgt ervoor dat u in de winter een dikke jas of een extra dekentje kwijt kunt. 

Bijna alle rolstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes, u kunt uw keuze hierin aangeven bij het bestellen in het optieveld op de rolstoel pagina. Dit hoeft niet heel nauwkeurig te kloppen. Houdt u er wel rekening mee dat u niet een te kleine maat neemt. Er is natuurlijk altijd een kleine kans dat er een rolstoel is met precies de breedte voor uw ideale maat. Kies de zitbreedte die het dichtste bij uw ideale maat zit.

Voorbeeld:
U gaat zitten zoals de afbeelding hieronder en u meet een zitbreedte van 46 cm. Tel hier dan 4 cm bij op: 46+4= 50 cm. De zitbreedte is dus 50 cm, bij veel rolstoelen kunt u kiezen tussen 45cm en 50cm. In dit geval komt u het dichste bij een zitbreedte van 50 cm. U kiest dan ook voor een rolstoel met zitbreedte 50 cm.

Zitbreedte zitvlak

Rolstoelkussen

Een rolstoelkussen geeft u extra comfort. Onze rolstoelkussen geeft u een extra 6cm zachte zitting wat zeer goed aanvoelt en zeker bij een langere zit. Wanneer u wat langer gaat zitten in uw rolstoel tijdens een uitje is het raadzaam om een lekker zittend rolstoelkussen aan te schaffen. 

Opvouwbare rolstoel & rollator in 1

In ons assortiment vindt u ook een opvouwbare rolstoel & rollator in 1. Deze 2 in 1 rolstoel/rollator is erg gemakkelijk in gebruik. Wanneer u lang moet lopen begrijpen wij dat u ook snel vermoeid kunt raken. Wanneer de rugleuning word omgedraaid en de voetsteunen worden weggeklapt wisselt u gemakkelijk tussen opvouwbare rolstoel en opvouwbare rollator. Bekijk hem hier op onze website. 

Veilig bestellen bij Zorg en Gemak

Zorg en Gemak is aangesloten bij het webwinkelkeur hierdoor weet u dat u bij ons veilig kunt shoppen. De betalingen zijn veilig en uw bestellingen komen gegarandeerd bij u aan. U heeft altijd een zichttermijn van 14 dagen en op al onze producten zit uiteraard garantie.

Adviseur spreken?

Heeft u een vraag betreffende een rolstoel of heeft u een andere vraag? Wij staan graag voor u klaar om u verder te helpen. Neem contact op met een van onze vriendelijke, professionele adviseurs. Uw Gemak is onze Zorg!

Hieronder treft u een video wat het gebruik weergeeft van een standaard opvouwbare rolstoel

 

 

 

  • Professionele klantenservice
  • Grote kennis en ervaring
  • Gratis verzending vanaf €49,95
  • 14 dagen retourneren

Vragen? Bel 0485-800814